Старт равликового партнерства Об’єднані Арабські Емірати розглядають український равликовий бізнес як потенційного партнера на своєму продовольчому ринку.

14
Сер
2020
Старт равликового партнерства Об’єднані Арабські Емірати розглядають український равликовий бізнес як потенційного партнера на своєму продовольчому ринку.

Міжнародний бізнес зацікавлений в заповненні елітної продовольчої ніші саме українським равликами, які гідно конкурують на ринку за споживчими екологічних якостях, простежуваності харчового ланцюжка «від поля до столу», контролем якості великих партій і, звичайно, ціною.
4 серпня ФГ «Агроравлік» на Васильківщині (Київська область) відвідала група експертів Київської Торгово-промислової палати, а саме начальник відділу підтримки експорту Алла Ромашко, і представник ТПП в ОАЕ (Дубай) Бахтарі Хедіятоллах. Пильна увага бізнес-структур федерації з семи еміратів пояснюється традиційної зацікавленістю в розширенні співпраці з Україною, а подібні виїзди на ферми – розвідувальною місією для вивчення конкурентних переваг українських равликів, яких в арабському регіоні вважають елітним продуктом.
Попереду у аналітиків ОАЕ – копітка робота з вивчення потенціалу внутрішнього споживчого ринку равликів, моніторинг українських підприємств, пошук партнерів. Не виключається і можливість інвестиційних проектів. Адже равлики – це не тільки протеїновий делікатес і радість гурманів, а й сировину для косметологічної та фармацевтичної галузей.
Слід зазначити, що Київська Торгово-промислова палата активно працює в напрямку популяризації українського улітководства на міжнародному рівні, всіляко сприяючи налагодженню ділових контактів, розширення експортних обсягів, залученню уваги до потужному потенціалу цієї динамічної галузі.